HOME‎ > ‎GRELL_CT‎ > ‎

Premis i Beques

El Premi Enrico Anglesio
 
Enrico Anglesio va ser de un dels fundadors del GRELL i el seu primer President.

El Premi Enrico Anglesio s’atorga cada any a un/a jove investigador/a en epidemiologia dels tumors, en dues ocasions: en primer lloc, a la reunió anual del GRELL (Grup d'Epidemiologia i Registre del Càncer dels països de Llengua Llatina), i en segon lloc, a la reunió anual de la IACR (International Association of Cancer Registries).

La reunió anual del GRELL té lloc tradicionalment el dia de l'Ascensió.
 
 
 
Beques
 
Com en els últims 15 anys, es pot demanar suport financer per a participar en la Reunió de l'Ascensió.

Les persones elegibles són majoritàriament joves i persones que treballen des de fa poc en registres de càncer de països de llengua llatina i/o altres països participants. El nostre objectiu és donar l'oportunitat de presentar les seves dades i els seus treballs de recerca i possibilitar la seva integració a la nostra comunitat científica. Altres situacions particulars també poden ser tingudes en compte.

La data límit per a la presentació del formulari de sol licitud és el 28 de Febrer.
 
 
 
Història
 
El Fons Anglesio Moroni, és una fundació amb seu a Torí, Itàlia, que dóna suport a la investigació del càncer, i ajuda a la formació de metges i investigadors, amb la publicació de textos científics i la promoció d’intercanvis internacionals de l'oncologia i, en particular, l'epidemiologia.
 
El Fons té el seu origen en un llegat d'Enrico Anglesio (1908-2003), pioner de l'oncologia mèdica italiana i fundador del Registre de Càncer del Piamont.

A partir d'aquest llegat, la família Anglesio i la de Elena Moroni Zanetti, una sociòloga de Milà, que va morir prematurament a causa d’un tumor (1947-1999), van unir forces i recursos i van començar una activitat de patrocini per tal de perpetuar les idees i el treball dels seus éssers estimats. També va contribuir generosament amb el Fons Margherita Rey Anglesio 1909-2007.