HOME‎ > ‎GRELL_RO‎ > ‎

Premii şi burse

Premiul Enrico Anglesio
 
Enrico Anglesio face parte din fondatorii  Grell-ului şi a fost primul preşedinte al acestuia.

Premiul Enrico Anglesio este acordat în fiecare an unui tânar cercetător în epidemiologia cancerelor, in două  ocazii: o dată, la reuniunea anuală a Grell-ului (Grupul de Epidemiologie şi înregistrarea cancerului în ţările de limbă latină), şi a doua oară, la întâlnirea anuală a CIRC-ului (Centrul Internaţional pentru Cercetarea pe Cancer).

Reuniunea Grell lui are loc în mod tradiţional de Înălţare.
 
 
 
 
Burse
 
Ca de obicei în ultimii 15 ani, puteţi solicita sprijin financiar pentru a participa la “Reuniunea de Înălţare”, reuniunea anuală a Grell-ului.

Persoanele susceptibile de a fi admise  provin  in principal  din registre noi infiinţate în tarile de limba latină sau din alte ţări participante.

Scopul nostru este de a le oferi posibilitatea de a prezenta datele şi lucrările lor de cercetare si să se integreze în comunitatea noastră stiinţifică. Alte situaţii speciale pot fi, de asemenea, luate în considerare.

Termenul limită pentru înscrieri este 28 Februarie.
 
 
 
Istorie
 
Fundaţia Anglesio Moroni, o fundaţie cu sediul la Torino, in Italia, sprijină cercetarea cancerului, ajutând formarea de medici si cercetatori, cu publicarea de article şi promovarea schimburilor internaţionale în domeniul oncologiei şi, în special în epidemiologie.

Fundatia  îşi are originea prin moştenirea lăsată de Anglesio Enrico (1908-2003), pionier al oncologiei medicale şi fondator al registrului de cancer din Piemont.

Din această moştenire, familia lui Anglesio Moroni si Elena Zanetti, un sociolog de la Milano, care a murit prematur de cancer (1947-1999), si-au unit forţele şi resursele şi au început o acţiune de sponsorizare, în scopul de a perpetua ideile şi munca celor dragi.