HOME‎ > ‎GRELL_RO‎ > ‎Reuniune de Înălţare‎ > ‎Reuniuni trecut‎ > ‎

Bruxelles 2017

Mai douăzeci și patru au 26 mai 2017

Orasul Bruxelles, cu un trecut istoric important, s-a dezvoltat intre al VIIlea si Xlea secol de-a lungul raului Senne (un afluent al Escault), langa doua coline renumite, Muntele Rece si aproape de catedrala Saints Michel et Gudule.

Situata langa o importanta retea de transport Bruges-Cologne, actuala Grand-Place este utilizata incepand cu secolul al XIIlea ca piata. Ce mandrie acum 20 de ani pentru belgieni, cand aceasta piata a fost inclusa in Patrimoniul mondial al Unesco!

In secolul al XIIIlea Bruxelles devine orasul de rezidenta al ducilor de Brabant, ceea ce adauga mult la stralucirea orasului et permite dezvoltarea artizanatului de lux.

In secolul al XVlea se construieste primaria orasului, una din cele mai frumoase constructii din toate timpurile ale orasului Bruxelles.

In secolul al XVIlea pentru a facilita legatura cu  portul Avers, a fost construit in nordul orasului canalul Willebroeck, ceea ce a permis dezvoltarea comertului maritim si  cresterea faimei capitalei belgiene.

In 1830 Belgia isi proclama independenta, iar Bruxelles devenea capitala, fiind rezidenta monarhilor belgieni.

Brussel, Brussels, Brüssel ou Bruxelles este inainte de toate capitala Belgiei, dar nu numai. La expozitia universala din 1958 pentru care s-a construit celebrul monument « Atomium », au participat numeroase institutii europene. De asemenea Bruxelles este capitala Europei, unde isi iau sediul mai multe institutii ale Uniunii Europene si organisatii internationale (OTAN).

In plus, Bruxelles este unul din orasele cele mai cosmopolite din lume. Impreuna cu comunele din jour (19 comune) are o populatie de un million de locuitori. Bruxelles se intinde pe o mare suprafata si este una din capitalele cu cele mai multe spatii verzi din Europa, cu un total de 8000 hectare, ceea ce reprezinta practic jumatate din suprafata orasului.

Avand multe biserici et constructii vechi de stil neo-clasic, Bruxelles poate fi considerat un oras istoric, dar si artistic, cultural si gastronomic. Cine n-a contemplat un tablou de Magritte ? Aventurile lui Tintin nu v-au pasionat niciodata ? De ce Manneken Pis este atat de cunoscut ? Cine nu s-a lasat tentat de ciocolata lui Pierre Marcolini sau Godiva ? Cand veti descoperi capitala belgiana si bogatul ei patrimoniu, nu uitati, dragi gastronomi, de degustati una din mancarurile tipic belgiene cum ar fi « les carbonnades » sau rosii umplute cu creveti. Totul acompaniat bineinteles de o savuroasa bere belgiana si un cornet de cartofi prajiti si maioneza !

Aceasta scurta prezentare a orasului Bruxelles va incita sa descoperiti, acest oras cu atatea atuuri? Convingeti-va singuri in mai putin de 3 minute gratie video-ului

Echipa Fundatiei Registrului de Cancer Belgian este incantata sa va primeasca la Reuniunea de Inaltare a GRELL-ului intre 24 si 26 mai 2017.

Acces, Harta & Hotele

Reuniunea GRELL se va desfasura in cladirea BEL, in zona Tour & Taxis, situata in nordul orasului Bruxelles. 

Gasiti in documentul atasat «Accesibilitate» toate informatiile necesare sa ajungeti la Bruxelles, in zona Tour & Taxis.


Daca faceti rezervarea accesand acest link, codul de rezervare « GRELL » este adaugat in mod automatic. La fel, preturile preferentiale obtinute pentru GRELL sunt disponibile si garantate pana pe 1 aprilie 2017. Mai sunt si alte alternative de cazare, cum ar fi hoteluri pentru tineri (les auberges de jeunesse), apartamentele-hotel , (les appart’hôtels),si B&B, prezente si ele accesand acest link.

REZUMATE

Disponibile la acest link si acest link.

PROGRAMUL

Disponibile la acest link.

Inregistrare

Disponibile la acest link.